User beheer naar Koninklijk voorbeeld

Over een week betreedt Willem-Alexander de troon en treedt koningin Beatrix af. Deze troonswisseling heeft heel veel consequenties, misschien ook wel voor het gebruikersbeheer binnen het Koninklijke netwerk. Beatrix’ account moet immers binnenkort gedeactiveerd worden en Willem-Alexander moet wellicht andere (meer) kunnen op het netwerk en dus andere autorisaties krijgen.

De aanstaande troonswisseling is vergelijkbaar met de uitdienstprocedure bij organisaties. Alle bedrijven hebben te maken met in-, door-, en uitstroom van personeel. Dit heeft consequenties voor autorisaties in het netwerk. Nieuwe medewerkers moeten rechten krijgen om bij bepaalde applicaties te kunnen, medewerkers die van functie veranderen hebben misschien andere rechten nodig en er moet gezorgd worden dat ex-medewerkers tijdig geen gevoelige informatie kunnen benaderen.

Wij zien dat veel organisatie hun in- en uitdienstprocedures nog niet op orde, c.q. geautomatiseerd, hebben. Bij een nieuwe medewerker worden vaak rechten gekopieerd van een medewerker in een soortgelijke functie. Willem-Alexander krijgt dan dus in eerste instantie dezelfde rechten als zijn moeder, maar wat als hij besluit toch een ceremoniële functie te bekleden? Dan heeft hij misschien wel te veel rechten tot het netwerk gekregen. Wie zorgt ervoor dat deze rechten weer worden ingenomen? In het bedrijfsleven worden te veel verkregen rechten nauwelijks teruggegeven onder het mom ‘beter te veel dan te weinig’.

Wilt u de in-, door- en uitstroom van medewerkers automatisch verwerken in het netwerk? Kijk dan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Auto Provisioning, User Management Resource Administrator en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op User beheer naar Koninklijk voorbeeld

  1. Pingback: Migratie Sun IDM en BMC Identity Management | Tools4ever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s